Project omschrijving

AMBACHTELIJK WERKEN MET GERECYCLEDE MATERIALEN

Metaal voelt voor de meeste mensen: koud- hard- glad- recht. Maar het is zoveel meer dan dat. Metaal heeft een huid die net als hout kan glanzen maar ook dof kan zijn; glad kan zijn maar ook kan worden geplooid; smetteloos puur kan lijken maar ook vol vlekken en schrammen kan zitten.

Als je weet wat je doet kun je metaal heet stoken- buigen- snijden- vastlassen en het er uit laten zien alsof het gegroeid is in de vorm die je het geeft. Een product uit metaal kan warm, ruw en organisch zijn zolang het de sfeer en de vormgeving maar ondersteunt.

TAFELS

Hout, van zichzelf vaak al rijk aan patronen die de natuur erin geschilderd heeft. Met de geur van vers gezaagd hout nog in de lucht sta je de vorm – de nerven – de spiegel van het hout te bekijken om te zien of het past bij je product – dat moment is iets heel ´aards´. Je moet oog hebben voor wat er in een stuk hout verstopt zit; niet ieder stuk hout is overal voor geschikt. Daarom hou ik bij het kiezen van het hout rekening met de eisen van het eindproduct én met het bewerkingsproces. Het gebruik van ‘oud hout’ voegt daar vaak nog een extra dimensie aan toe.

KASTEN

ONTDEK MEER WERK VAN DU MONTAGNE: