Creёeren vanuit het historische Vasim gebouw in Nijmegen.

Twintig jaar heb ik in de creatieve sector gewerkt en daar enorm veel gezien en verwezelijkt. Van delicate decors – indoor of op locatie – tot tijdelijke of permanente stalen constructies. Ook de inrichting van o.a. foodtrucks, functioneel en visueel aantrekkelijk, behoren tot mijn projecten.

Soms is het een kwestie van ‘minder is meer’… Dan hoef je niet alles bij te sturen. Ik maak graag gebruik van wat het materiaal al te bieden heeft door sommige delen doelbewust onbewerkt te laten. Ik werk met een heldere schets voor ogen – met een structuur en een systeem – en toch blijf ik flexibel daarbinnen.

Dat is ook mijn kracht: dat ik weet hoe ik een artistiek oog open kan houden tijdens het proces terwijl ik tegelijk wel aandachtig mijn planning volg en 4 stappen vooruit kan denken. 

Ik heb vaak al een duidelijk beeld van hoe iets eruit moet komen te zien, maar als ik mogelijkheden ontdek om metaal of hout voor zichzelf te laten spreken werk ik daar graag aan mee –  het eindresultaat is mooier nog dan het ontwerp.

Studies: ruimtelijke vormgeving, grafische vormgeving, theater vormgeving.

Praktisch en creatief werken

Ik beschik over een ruime werkplaats met faciliteiten om niet alleen kleine maar ook behoorlijk grote opdrachten aan te nemen. Het creatieve proces is voor mij het mooiste wat er is en ik denk met plezier mee over onconventionele oplossingen en kleine verfijningen.

Ik ben praktisch ingesteld en goed in het denken in oplossingen.

Werkplaats in de Vasim, Nijmegen

Mijn werkplaats is gevestigd in het Vasim gebouw, een historisch pand aan de rand van Nijmegen. De Vasim is een bedrijvenverzamelgebouw, waar meerdere kunstenaars en bedrijven zijn gevestigd. Dit betekent dat er ontzettend veel gedeelde kennis beschikbaar is buiten mijn vakgebied. Denk hierbij aan druktechnieken, glaswerk, (brons)gietwerk, tijdelijke of permanente constructies.